Allmänt

The age of Adaline

Nyligen snubblade jag över en riktigt bra och speciell film jag inte sett förut. Nämligen ”The age of Adaline”. Med mina mått mätt är det en relativt ny film (2015) men de som ofta har koll på det senaste kanske inte håller med mig…

Huvudpersonen Adaline Bowman spelas av Blake Lively (kanske mest känd som Serena i Gossip Girl?), som passar otroligt bra att spela rollen som en lika vacker som proper kvinna som är med om en spektakulär olycka.

Med risk för att avslöja för mycket leder Adalines olycka till att hon slutar åldras. Vilken dröm, kanske är den första tanken som slår en, speciellt när man får behålla ett sådant utseende som hon får. Men att se alla andra åldras omkring en och bli ifrågasatt för sitt unga yttre gör att Adaline behöver fly konstant och låtsas vara någon annan än sig själv.

Den här flykten blir till en vana men tär även den så småningom på Adaline. När hon blir förälskad i filantropen Ellis Jones tar hennes liv en ny vändning som hon inte var förberedd på…

Jag tycker den här filmen har allt. En spännande historia, vackra miljöer och bra skådespel. Själv har jag alltid varit svag för män med skägg och Ellis Jones som spelas av Michiel Huisman (som jag sett i filmer förut, men kan inte sätta fingret på vilka…) klär verkligen bra i sitt.

Skägg

Just nu känner jag mig supermotiverad till att bara slita ut allting jag har i garderoben och byta ut det till klassiska plagg som Adaline bär upp så bra i filmen! Tänk om jag kunde övertala sambon att skaffa ett snyggt skägg också, det skulle vara pricken över i:et!

Har faktiskt redan tidigare kollat in en hemsida om skägg eftersom jag funderar lite över julklapp till sambon. Tycker det är roligt att ge bort lite lyxigare grejer och vill gärna att det ska vara något som kommer till användning också.