Allmänt

Django Unchained

Så igår såg jag Django Unchained.

Trodde att jag hade sett den förut men måste ha blandat ihop den med någon annan film för det hade jag visst inte. Hade också för mig att den var dålig vilket visade sig vara HELT FEL.

Den är regisserad av Quentin Tarantino som ni kanske är bekanta med? Om inte kan jag nämna de få andra filmer jag själv har sett som han har regisserat: Kill Bill, Pulp Fiction och Inglourious Basterds. Man får ju lov att säga att han har en speciell stil och verkligen sätter sin prägel på filmerna – vilket är något bra förstås!

Själv är jag inte så förtjust i våld i filmer och i Django Unchained är det mycket våld. MEN, det är mest i form av att folk blir skjutna och blodet sprutar på ett overkligt sätt vilket gör att det på något vis känns med skämtsamt. Även om handlingen är seriös så finns det hela tiden en sorts humor närvarande i filmen vilket gör den mer lättsam (i brist på bättre ordval).

Cowboy

Vad handlar den om då? Jo, en prisjägare som utger sig för att vara tandläkare köper Django, som är en slav i början av filmen, för att han fått veta att Django känner till tre bröder som har ett höga pris på sina huvuden. Med Djangos hjälp lyckas de få tag i dessa bröder och de märker att de arbetar bra tillsammans varför de fortsätter med det. Django har dock en fru. De har kommit bort från varandra under slaveriet och medan Django numera är en fri man är hans fru fortfarande en slav. Tandläkaren/prisjägaren vill hjälpa Django att hitta sin fru, vilket innebär att de måste övertala hennes nya ägare om att få köpa henne. De kommer på en plan för att försöka få detta att hända, men det går inte riktigt som de tänkt sig… Nu kan jag inte avslöja mer utan att förstöra filmen för er, men SE DEN. Den är lång, två timmar och förtiofem minuter, men den är bra hela tiden! Du kommer att njuta av att se kvalitetsskådisar som Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx och Samuel L Jackson i rollerna!