Allmänt

From Hell

Hej och välkommen till min nya blogg!

Som bloggens namn avslöjar kommer jag här att skriva en del om olika filmer jag sett. Film är ett stort intresse jag har och jag ser faktiskt film nästan varje dag. Ibland slökollar jag i bakgrunden medan jag gör något annat. Då brukar jag oftast inte ta en ny film utan något välbekant som känns som ett trevligt sällskap.

Se på film

Oftast kollar jag på film via swesub, därav valet av bloggnamn. Tycker det är skönt att kunna streama filmer med svensk text och jag gillar även deras utbud.

Den senaste filmen jag sett var igår då jag hittade ”From Hell” med Johnny Depp. Det är en av mina favoriter från förr som jag tycker om att återkomma till då och då. Jag gillar mörkret i filmen, både det bokstavliga mörkret då hela filmen går i blodröda och dunkla toner, men också den mörka historien kring Jack Uppskäraren som är bakgrunden till den här filmen. Kan inte tänka mig en mer passande skådespelare än Johnny Depp för huvudrollen heller. Han är med i många av mina favoritfilmer och passar perfekt till lite speciella roller tycker jag.

Om du gillar spännande filmer som utspelar sig i en historisk miljö och liksom jag har en förkärlek för det lite mörka kan From Hell vara en film för dig också. Den har ju några år på nacken nu eftersom den är från 2001 (oj vad tiden går…), men den är fortfarande lika bra!